Cerakote is een ceramische coating die bij uitstek geschikt is voor vuurwapens en is op de meeste materialen toe te passen zoals staal, aluminium, kunststof en hout.

 • Cerakote
  Cerakote Mark 23.
 • Cerakote
  Cerakote Mark 23 & HP 1.
 • Cerakote
  Cerakote Mark 23 & HP 1.
 • Cerakote
  Cerakote Mark 23 & HP 1.

De Cerakote die wij gebruiken zijn allemaal het type "oven cure". Het te behandelen wapen wordt volledig uiteen genomen en zeer grondig gereinigd. Hierna ondergaan alle onderdelen een ontvetting proces en worden na het stralen opgebonden, waarna ze in de oven worden voorverwarmd. Als de juiste temperatuur bereikt is gaan ze de spuitcabine in en worden ze gespoten in de twee componenten ceramische verf.

Na een korte wachtperiode gaan ze voor twee uren de oven in en direct na afkoelen kunnen de onderdelen weer gemonteerd worden. Bij meerdere onderdelen van eenzelfde type worden alle onderdelen individueel genummerd, om verwisselingen onderling te voorkomen. Buiten alle standaard kleuren kunnen wij tegen meerprijs ook kleuren mengen en de gewenste kleur samenstellen. Momenteel zijn wij bezig om een prijslijst voor het Cerakoten per wapentype samen te stellen, maar tot die tijd staan wij u graag persoonlijk te woord om u bij uw keuze te adviseren.